tiistai 28. maaliskuuta 2017

SPSS

Ah tuo niin ihana kamala SPSS. Maanantai alkoi SPSS- harjoituksilla. Palauttelimme mieleemme aiemmin oppimaamme. SPSS-ohjelman avulla voidaan tilastotieteellisesti analysoida aineistoja. Palauttelimme mieleen jakauman tunnuslukujen tarkastelua, uusien muuttujien muodostamista, merkitsevyystestejä ja korrelaatiota. Ei ole nämä taidot ihan sama kuin pyörällä ajaminen, kun kerran oppii niin aina osaa. Aikansa siihen meni kun SPSS ohjelman valikoita selaili ja kaiveli muistista mistä löytyi mitäkin, mutta uurastus palkittiin. Yrityksen ja erehdyksen kautta sai aineistosta jotain irti. Hei minä osaankin jotain! SPSS- ohjelmaa käyttäessä pitää olla peloton. Rohkeasti vain kokeilemaan miten se nyt meni, kummalla rivillä on selittävä ja kummalla selitettävä muuttuja. Näitä taitoja ei opi kuin harjoittelemalla ja pahinta mitä harjoitellessa voi tapahtua on SPSS-ohjelman kaatuminen ja tämäkin on jo harjoitus tunneilla nähty.

Ei voi vain kuin toivoa, että jos määrällistä tutkimusta haluaa tehdä, opit palautuvat takaisin mieleen sitten, kun SPSS- ohjelmaa tarvitsee jälleen. Se on kuitenkin varmaa, että ilman taustatukea ja apua se tuskin onnistuu. Positiivisin mielin kuitenkin eteenpäin! 

2 kommenttia:

  1. The best titanium rod in all of the - TITON DIN - TITON DIN
    1. 2018 ford ecosport titanium The best titanium rod in all of the DIN - TITON DIN · 2. The best titanium rod in all of the DIN · titanium vs tungsten 3. The best titanium titanium ring rod in all of the DIN · 4. The titanium rod in femur complications best titanium rod titan metal in all of the DIN · 5.

    VastaaPoista